PROGRAM

PROGRAM

Concept

Population ageing and low birthrate are the common challenges shared by China, Japan and the ROK, which exert a great impact on the socio-economic sustainability in each country. The population ageing, on the other hand, has spurred new opportunities for business. With a growing elderly population, a dynamic emerging market targeting older adults has expanded as markets evolve to meet their diverse needs along with a stream of new products and services. COVID-19, furthermore, accelerated the innovation of elderly care services and brought about the evolution of the healthcare industry. In addition, with the growing trends of business innovation for tackling societal issues worldwide, the role and potential of business sectors in addressing challenges posed by population ageing have been brought to the forefront of public attention. Trilateral Entrepreneurs Forum 2021 will bring together experts and entrepreneurs from China, Japan and the ROK to discuss the role and potential of business in response to ageing society in the post-COVID-19 era, as well as to showcase innovative business models in China, Japan and the ROK.

Program
  • 15:00-15:05 (5 mins)

    Opening Remarks

    Speaker
    MICHIGAMI Hisashi, Secretary-General, Trilateral Cooperation Secretariat (TCS)
  • 15:05-15:15 (10 mins)

    Congratulatory Remarks

    Speaker
    (China) YU Jianlong, Deputy Secretary-General, China Council for the Promotion of International Trade (CCPIT), Executive Vice President, Secretary-General, China Chamber of International Commerce (CCOIC)
    (Japan) MUKUTA Satoshi, Senior Managing Director, Keidanren
    (ROK) BAE Sang-Kun, Secretary-General, Federation of Korean Industries (FKI)
  • 15:15-15:25 (10 mins)

    Introductory Speech

    Speaker
    OIZUMI Keiichiro, Professor, Asian Research Institute, Asia University
  • 15:25-16:25 (60 mins)

    Session 1: The role and potential of business in solving the issues of ageing

    Moderator
    MURAKAMI Yumiko, Former Head of OECD Tokyo Centre
    Speaker
    (China) PENG Xizhe, Professor and Director, the Center for Population and Development Policy Studies, Fudan University
    (Japan) AKIYAMA Hiroko, Professor Emeritus, The University of Tokyo
    (ROK) PARK Yeong-Ran, Professor, Department of Silver Industry, Kangnam University
  • 16:25-16:35 (10 mins)

    Break

  • 16:35-18:05 (90 mins)

    Session 2: Innovative business model and entrepreneurs’ perspective

    Moderator
    TIAN Lanning, President, SSIDC Senior Service Informatics Development Community
    Speaker
    (China) WANG Lili, General Manager, Poly Health Industry Investment Co., LTD
    (China) ZHU Wei, CEO, Ankangtong Holding Co., Ltd
    (Japan) NISHIYAMA Yoshihiko, Deputy General Manager, Corporate Planning Office and Overseas Management Div., Medical Care Service Group
    (Japan) NAKANISHI Atsushi, CEO, Triple W Japan
    (ROK) SON Seungwoo, Sr.Director, Yuhan-Kimberly, Ltd.
    (ROK) KIM Gwang-Soon, CEO, Demand Inc.
  • 18:05-18:10 (5 mins)

    Closing Remarks

    Speaker
    KANG Do-Ho, Deputy Secretary-General, Trilateral Cooperation Secretariat (TCS)